Õhtust
Kuidas läheb, kas saite lõpuks meie vihma endale :D kuulda oli.
Kuulda oli ka see, et nädalavahetuseks lubab kõva sadu, niiet tuleb vist pastalde asemel kummikud Põlvasse kaasa võtta ja loota, et Instikurmu päris järveks ei muutu. Või peaks kohe minema kalipsot ostma???

Aga see on homne mure. Räägime parem tänasest päevast. Peale mitteeesmärgilist varast äratust seadsime sammud hommikusöögilauda. Natuke keedumuna, natuke saia, natuke moosi ja mahla jumal-teab millest (väga maitsev muide) ja suts eriti maitsvat juustumääret suundusime taas kooli.
Seal saime maiustada maasikatega, mmmm, sõnu pole vaja, nii head olid, jääb loota, et homme ka saab ;)

Seejärel pandi rakkesse usinamad õpilased kes meile suure huviga kooli asusid tutvustama. Leiaks vaid Hummulist ka mõned sellised :)
Nägime klassiruume ja õpilasi ja spordsaali millest Hummuli omad vaid und näevad.

Ringkäik tehtud siis läks lõbusaks. Valmis olid pandud töötoad lõbusate katsetega. Muuseas sai näha kuidas grillvarras läbi täispuhutud õhupalli susata niiet pall terveks jääb, kuidas veest ja õlist ja toiduvärvist ja susisevast vitamiinitabletist laavalamp teha, kuidàs mässata 95%lise alkoholiga ja mida kõika annab lilla kapsaga teha. Väga huvitav oli. Lapsed pange end valmis, õpetaja teeb veel ühe Erasmus päeva :)

Seejärel snäkipaus (loe:mmmmmaasikad) ja lühifilm sellest kuidas tehakse šokolaadi. Vabatahtlikud said ka maitsmisvõistlusel osaleda. Kahjuks ei kvalifitseerunud mina nimetuse "õpilane" alla.

Siinkohal soovin tutvustada kohalikku tualetikultuuri - Puuduvad lukustuselemendid ja kehtib koputamispoliitika :) usun, et saite pihta.

Pärast seda väike snäkipaus (loe:...no mis te ise arvate ;)).
Ja siis tuli buss ja viis meid kohalikku ökorestorani. See oli vahva. Suures palkehitises puutüvest lõigatud laudade ja toolidega saime süüa kohalikku nuudlisuppi. Maitsev, nuudleid ei leidnud, puljongis hulpisid lisaks porganditele klimbid. Koju minnes tuleks ka vist klimbisuppi hakata peenemalt nimetama :) kujutan juba oma armsa abikaasa nägu ette kui teatan, et õhtusöögiks on nuudlisupp ja kaant kergitades leiab härra eest klimbid. Ei tea kumb enne naerukrapidesse sureks, kas tema või mina :D
Aga nagu ma ütlesin, maitsev oli.

Supile järgnes praad, ahjukartulid, seenesoust (seened jäidki tuvastamata, kuid igatages punased nad polnud ja valged täpid puudusid). Lisaks veel ahjusealiha (sellise mõnusa pekilisaga) ja küpsetatud lammas (kui Priidu šaslõkk pole siis jätan teistele). See kõik oli kah mis ta oli. Oleks hea meelega seda suppi veel võtnud.

Kõht täis siis mindi ümbrust vaatama. Ehk siis seda kust see hea söök kõik tuleb. Või noh, kelle käest tuleb. Ja tuli välja, et see mõnus seapekk tuli kohalikelt muruniidukitelt ja kõrvalepakutav õunavein nende niidukite haljasalalt jne. Trotsides vihma ja pori ja noh s...ta ka, nägime ära kitsed ja sead ja õnapuuistandused ja katusel kõndivad kanad. Soovijad said kaasa osta ka ökotooteid, mis kuskuures ei olnudki kallid.

Tagasi kooli minnes tuli juba päike ka välja. Ning kui õpetajate korraline koosolek peetud sai, suundusime vaatama debatti õpilaste vahel, säilitusainete ja toidulisandite teemal.

Debati lõpus teatati, et õhtusöök toimub tund aega hiljem kui plaanitud. Mille peale meie teatasime, et sel juhul me seda ei soovi. Läksime aga oma toakesse tagasi ja veetsime kahekesi mõnusalt aega. Mingi hetk aga mõtlesime, et lähme vaatame mis kellani kohalik Konzum lahti on. Mõeldud tehtud, avatud 20.30ni, jäime hiljaks. Aga, we'll be back ;)

Kerge jalutuskäik tagasi ja siin me oleme, kohe suundumas unemaale ja valmis uueks päevaks.

Head ööd! :)

Comments

Popular posts from this blog