Õhtust.
Tänane päev taas läbi tehtud ja krõbe külm ukse taga. Kaasavõetud müts ikka kulus ära.
Mis siis täna toimus. Liiklusesse lisandusid kanad ja haned kuid mitte nii märkimisväärsel viisil kui neljajalgsed pudulojused, seega kauem ma neil ei peatu.

Nagu juba eile mainisin siis ootas meie külastust üks Rumeenia suurimaid veinitehaseid - Cotnari. Suur oli minu üllatus kui bussist väljudes ootasid õpetajaid kõik nende rõõmujoovastuses õpilased. Kohalikud olid läbirääkimistega vaeva näinud ja kamp alaealisi lubati kaasa võtta. Oh seda rõõmu :)
Kuid see tehas ise, see oli vägev. Näidati meile kuhu viinamarjad lähevad, kus pressitakse, kus on mahutid, kus pannakse pudelisse jne. Ringkäik võttis ikka päris kaua aega aga igav polnud kordagi. Väga väga huvitav oli.
Eriti elevile läksid õpilased siis kui suures uhkes saalis degusteerimise laua taha istuti.
Ja nüüd teen ametliku avalduse. Jah, lubasin ka Krislinil veini maitsta, viiest erinevast klaasist, igast hambaaugu jagu. Jumal tänatud enamus talle ei meeldinud :) Aga jah, mis ringkäik see oleks kui ei saaks proffide eeskujul teha nii kuis asi käib. Ühesõnaga, võtan kogu vastutuse enda peale. Ja veel, kui juba ülestunnistamiseks läks. Iga külastaja sai kingiks kaasa 2 pudelit veini. Seega, kallid Krislini vanemad, palun lapse koju saabudes kontrollida kas punnid on ikka kindlalt peal, need on kingituseks teile. :)
Ja kui nüüd minust rääkida siis tegin seda mida lubasin mitte teha. Ostsin oma elu kallima veini. Aga oi te ei tea kui hea see on :) sel pole isegi silti mitte peal, vot nii hea on ;)

Aga ma ei taha lugejatel suud vett panna jooksma, seega siirdume edasi. Pärast tehast läksime kooli kus meile kõigile oli ettevalmistatud korralik ettekanne Tänupühade teemal (Tänupühasid tähistatakse igal aastal novembri neljandal neljapäeval). Kohalikud lapsed tegid ettekandeid ja näitasid filme ja kõige lõpuks pakkusid meile korralikku tänupüha einet. Kõrvitsapirukaid, täidetud tomatid, juustu, sinki ja KALKUNIT. Päris ehtsat, täistopitud ja sooja (küpsetamisest muidugi) kalkunit. See mitses hea.
Ja pärast seda, mis te arvate, muidugi läksime lõunale :D lapsed tulid ka kaasa.
Viimased kaks pitsaviilu taskus (isegi hästi arvestades mida me enne ära sõime), läksime tagasi kooli, sinna teise majja kus see köök oli ja lapsed jagati segariikiderühmadesse ja pidid etteantud retsepti ja koostisosade järgi toidu valmistama. Õpetajad valisid parimad välja ja homsel hüvastijätupeol selguvad võitjad. Ja nii me siis kodupoole tulema tulimegi. Kodu on seal kus kohver, seega hotellis ;)

Ja suurt muud nagu polekski.
Panin vaid tähele, et Dacia ei valitse vaid taksondust vaid tegutseb ka politseinduses. Ilmselt sellepärast polegi vaja 50 alas 50 sõita, võib vabalt kaks korda kiidemini peaaegu hobuseid alla ajada. Pääsevad need kes autojuhte taskulambiga pimestavad (pimedal ajal muidugi).

Ilusaid unenägusid või siis tere hommikust :)

Comments

Popular posts from this blog