Teate, tegelikult on siin päris ilus.
Täna sai ilma uue nurga alt näha ja tuleb välja, et maitsemeelt kohalikel ehitajatel on. Mu Arhitektile siin meeldiks, isegi korterelamud on väga vingelt projekteeritud.

Peaks kuhugi ettepaneku tegema, äkki saaks meie majale ka rõdud teha, kahest piisaks, üks Eliisile, teine mulle ;)

Aga see selleks. Täna sai veidi esinetud. Üksi, Leszno ülikooli aulas, 300 inimese ees, linnapea ja riigi professorid sealhulgas. Ja nalja tegin ka ning nii uskumatu kui see ka ei kõla, inimesed isegi naersid. Ausõna, seekord ma ei valeta. :)

Iga riik andis ülevaate oma riigi tervislikest toitumisharjumustest ning ülekaalu protsentidest. 8 minutit rambivalgust. Ülejäänud 5 tundi ja 52 minutit nii huvitavad ei olnud. Arusaadav ka, keegi teine nalja ei teinud. Aaaa, valetan, üks poiss küll pidevalt üritas aga tal ei tulnud välja -keegi ei naernud.

Ühesõnaga oli konverentsipäev kus sai palju tarka juttu kuulatud erinevatest toiduainetest ja tervislikest eluviisidest.

Mahlakasena tilkuva nina ja tungiva soovi, kodus teki all olla, tõttu see jutt aga paraku nii tark ei tundunud. Regulaarselt kõlavad Atsihhid ei lasknud aga õnneks magama jääda ning konverentsist vabanedes tuli isegi eluvaim sisse.

Oli see nüüd nohust või puhtast inteligentsist aga minu kaks suurepãrast hetkeideed tundusid kõigile kuldaväärt ja nii said õpsid koosolekul paika kuidas teha maitsete bookletti ja teadusõpikut.

Kes veel ei tea, siis see projekt pole mingi tilulilutrillallatrullallaa. Kohtumiste vahepeal tuleb ikka räigelt tööd teha. Järgneva 5-6 kuuga peab valmima ettekanne rahvustoitudest, volidikute süsteem erinevatest maitsetest, teaduslik ajakiri uurimuste ja artiklitega ning korralik teadusõpik mis on vaja seitsmesse keelde tõlkida. Tööd veel jagub.

Muud tänasesse päeva ei mahtunud. Lapsed pidid õhtul veel mingisugust filmiprogrammi minema vaatama, õpsid viilisid sellest.
Vaba aeg sai sisustatud poes :) kommikvoot on täis, eeldatav suveniiridekvoot täitub loodetavasti homme ;) ees ootab Wroclaw ja sealne suurim jõululaat :D tunne on nagu kolmeaastasel, põnev ;)

Palju päkapikke teile :)


Boss Ramona


Punapeedipuljong pelmeeniga


Ilus maja


Ülikool



Vot on vinge bioloogia klassiruum, päris elus madu ja tarantel ja mingi sisalik :)

Comments

Popular posts from this blog