Kuna wifi on selline asi mis vahepealt tõmbab jalad kõhu alt välja ja pistab jooksu, siis pole midagi teha, blogi hilineb.

Kuid neljapäev. Terve päev Wroclawis. Osad väidavad, et veidi Krakovi sarnane, teised jälle, et Krakov on veidi Wroclavi sarnane. Mine sa tea, minul võrdlusmoment puudub.

Itatahes, väga ilus linn, eriti vanalinnn, aga sellest veits hiljem.

Start kell 8 ja peale pooleteisetunnist sõitu, parkisime sealse humanitaariumi ees. Kui nüüd mõtlete mis see humanitaarium on siis mul oli sama küsimus. Selgus, et see üritas miskit meie Ahhaa moodi olla.
Heh, nalja kah, ei tulnud välja, mingi 90% jäi puudu. Paar silmamoonduspilti, veidike veega mängimist ja viltune tuba ning oligi põhimõtteliselt kõik. Minule piisas 15nest minutist ja juba ma välja tahtsingi. Aga noh, tore üritus sellegi poolest :)

See tehtud siirdusime linnasüdamese kus algas jalgsimatk. Ajalooõpetaja tõlgiga ees ning kõik mis ette jäi sai läbi võetud.

Eskmesena aga jäi ette üks päkapikk. Selline 20-30com kõrge, metallist tore skulptuur. See eksemplar pühkis hetkel pisikest korstnat. Tema kübara silitaminine pidi õnne tooma, seega saab näha kas miljon tuleb ;)

Saime teada, et selliseid pisikesi päkapikke on linna peal kuskil 300 ringis, kesklinnas rohkem kui mujal. Ja need on paigutatud igal aastal juhuslikult - osasid neid saab liigutada, osad on pidevalt sama koha peal.

Ja miks nad üldse seal on, on sellepärast, et kunagi ammu oli kuskil Poolas mingi protest või ülestõus või meeleavaldus või midagi sellist kus mingi asi rahvale ei meeldinud ja nii nad siis tõmbasid päkapikumütsid pähe ja protestisid. Kuskilt sealt see kujude mõte tuli, ja need päkapikud teevad kõik eri asju ja tõesti, vãga ilusad skulptuurud on, mina nägin umbes kümmet :)

Edasi käisime ühes kirikus ja ülikoolis ja mingis muuseumis ja patseetisime niisama ringi.

Seejärel lõuna, pelmeenid :) wuhuuu
Minul hakkliha, punaste ubade ja juustu täidisega ning ahjus küpsetatud-nägid välja nagu pirukad. Kolm neid oli, mulle kahest piisas, mingi väike salatisortiment ka kõrvale ja kõht sai täis.

Siis aga algas kõige parem osa, SHOPPAMINE :D

Vanalinna südames oli korralik jõuluturg, ja eesmärk kõigist vahetatud zlottidest lahti saada õnnestus :) oleks ma olnud autoga oleks kindlasti veel asju omandanud.

Hinge peale jäid klaasist jõuluehted, sellised nagu ikka vanasti olid, ilusad ja igas suuruses. Aga hirm need bussisõidu ajal lömastada kaalus riski üle. Ehk teine kord ;)

Pimedaks minnes aga pandi kõik jõulutuled ja kuusk põlema (ei, mitte tikkudega) ja kohe selline hell tunne tuli peale. Et võtaks kellelgi käest kinni ja jalutaks nende tulede all ja ahmiks seda kõike endassse. Mmmmmmm.

Aga see üks kelle kätt oleks vaja olnud oli mingi paari tuhande km kaugusel niiet jäi ära.

Enne kodu poole sättimist aga läksime pulgakomme tegema, noh, kaks sekundit riba keeramist ringiks ja sellega asi piirdus, kuid protsessi näha oli huvitav ja kõik see mõnus lõhn seal piiiiiisikeses  poekeses on siiani ninas, tänu tatitropile seda eriti ei tunne küll aga mul on hea kujutlusvõime. ;)

Oma pulgakommid (ja kõik muu hea ning parem mis ostmist vajas) kotis ning pisukese ootamise järel (noh nii kolmveerand tundi -raisk ma ütlen) tuli buss ning sõit tagasi Lesznosse sai alata. Kohale jõudsime ilusti kell 8 ning kuna netti polnud kuskilt võtta võtsin hoopis oma teki ja padja ja läksin koos kallimaga nende jõulutulede alla jalutama (kel pikad juhtmed, siis läksin ma-ga-ma) :)

Uute uudisteni sõbrad :)

Comments

Popular posts from this blog